top of page

Veel gestelde vragen

Betalen

  • Hoe kan ik mijn scooter betalen?
    Betalen kan vooraf, tijdens levering of achteraf. Als je ervoor wilt kiezen om de scooter contant te betalen bij aflevering dan vragen wij een aanbetaling van € 195,- waarna je de rest contant betaalt aan onze monteur wanneer deze de scooter komt bezorgen. Je kunt er ook voor kiezen om het volledige bedrag vooraf over te maken via een bankoverschrijving of via iDeal. Ook is het mogelijk om achteraf te betalen in termijnen of achteraf ineens met uitgesteld betalen.

  • Hoe werkt scooterleasing?
    Soms komt het gewoon niet uit om een grote aankoop direct te betalen. Daarom kun je er bij Vespauline voor kiezen om je nieuwe scooter in termijnen te betalen door middel van Vespauline Lease. Je wordt direct eigenaar van de scooter en behoudt deze dus ook gewoon na afloop van de leasetermijn

 

Bezorgen

  •  Hoe lang duurt het voordat mijn scooter is geleverd?
    Zodra de bestelling compleet is gaan wij alles in gang zetten voor de levering. We bestellen de scooter, maken deze rijklaar en vragen een kenteken aan wat tijdens de aflevering op jouw naam wordt gezet. Daarnaast testen we de technische staat van de scooter tijdens een testrit. Je mag er op rekenen dat wij de scooter altijd binnen twee weken afleveren. Tijdens dit proces nemen we altijd even contact met je op zodat je altijd op de hoogte bent
    .

  • Moet ik thuis zijn voor levering?
    Voor de aflevering wordt het kenteken op jouw naam gezet.Als de scooter via lease is aangeschaft dan moet de persoon die de lease heeft aangevraagd persoonlijk aanwezig zijn om de scooter in ontvangst te nemen en te tekenen .

 

Over de Vespa

  • 2takt of 4takt?
    Een 2-takt motor is een stuk eenvoudiger qua opzet wat hem bepaalde voor- en nadelen geeft ten opzichte van een 4-takt motor. Voordat de brandstof de cilinder ingaat wordt hier 2-takt olie aan toegevoegd. Zo ontstaat er een mengsmering. De olie is nodig om de draaiende delen in het motorblok te smeren, waaronder de krukas. Bij een 2-takt scooter heb je een apart oliereservoir en een oliepomp. De carburateur mengt de brandstof met zuurstof en net voordat dit in de cilinder terecht komt wordt daar nog een klein beetje olie aan toegevoegd door de oliepomp. 
    Bij een 4-takt motor hoeft er geen olie aan de brandstof toegevoegd te worden om het motorblok te smeren. De draaiende delen worden namelijk gesmeerd door de olie in het motorblok zelf. Dit is bij de 2-takt techniek niet mogelijk omdat de carter ruimte en de verbrandingskamer niet gescheiden zijn. Bovendien heeft een 4-takt motorblok 2 kleppen; 1 voor de inlaat van de benzine en 1 voor de uitlaat van de verbrandingsgassen. De kleppen worden op het juiste moment geopend en gesloten zodat ze niet tegen de zuiger aan kunnen komen. De bediening van de kleppen wordt geregeld door een nokkenas. De techniek kun je vergelijken met die van een auto waarbij ook gebruik gemaakt wordt van kleppen.

  • Scooter verzekering
    -De standaard WA-verzekering dekt de schade die jij veroorzaakt met je brommer of scooter. Rijdt je bijvoorbeeld tegen een auto aan dan keert de verzekering het schadebedrag aan de tegenpartij uit. Deze verzekeringsvorm is het goedkoopst en tevens verplicht. 
    -De WA-plus verzekering dekt naast de schade die jij veroorzaakt ook de schade die ontstaat bij een poging tot diefstal en joyriding. Wordt jouw scooter dus beschadigd door anderen zonder dat jij erbij betrokken bent dan keert de verzekering dus ook vaak uit. Deze verzekeringsvorm is duurder dan de standaard WA en niet verplicht.
    -De Allrisk dekking is de meest uitgebreide scooterverzekering die je maar kunt wensen. Naast de schade die jij veroorzaakt bij anderen wordt tevens je eigen schade gedekt. Ga je onderuit met je scooter of maak je een vergissing waardoor er schade ontstaat dan keert de verzekering aan jou uit.

bottom of page